درمان جدید رژیم غذایی برای صرع

بازدیدها: 4

: K.Vita ، یک ماده غذایی جدید خوراکی مبتنی بر رژیم کتوژنیک ، تشنج را تا 50٪ در کودکان و بزرگسالان مبتلا به صرع مقاوم به دارو کاهش داد.

اولین آزمایش بالینی یک روش درمانی جدید برای کودکان و بزرگسالان مبتلا به صرع شدید که توسط محققان UCL توسعه یافته و براساس رژیم کتوژنیک ساخته شده است ، با موفقیت انجام شد.

برای این مطالعه ، که در Brain Communications منتشر شده است ، پزشکان استفاده از K.Vita® ، ، یک مکمل خوراکی مایع خوراکی را که توسط UCL با همکاری Royal Holloway ، دانشگاه لندن و Vitaflo International Ltd. ساخته شده ارزیابی کردند.

رژیم کتوژنیک (KD) متشکل از پروتئین پرچرب ، کم کربوهیدرات و پروتئین کافی است و حالت ناشتا را تقلید می کند ، متابولیسم را تغییر داده و از چربی بدن به عنوان منبع سوخت اصلی استفاده می کند. این تغییر از کربوهیدرات به چربی برای سوخت بدن به عنوان کتوز شناخته می شود.

به طور گسترده ای برای درمان صرع مقاوم به دارو استفاده می شود. با این حال ، رژیم غذایی بسیار محدود کننده ، که می تواند باعث یبوست ، کاهش قند خون و مشکلات معده شود ، می تواند مطابقت ضعیفی داشته باشد و برای همه مناسب نیست. برخی از مکمل های KD نیز شناخته شده هستند که غیرقابل قبول هستند.

K.Vita مبتنی بر یافته های جدید محققان UCL است که مکانیسم اساسی دیگری را برای توضیح اینکه چرا KD در برابر صرع موثر است کشف کرد. در توسعه یک روش درمانی جدید ، محققان همچنین سعی در کاهش عوارض جانبی ناخواسته ناشی از KD داشتند.

نویسنده مسئول ، پروفسور متیو واکر (انستیتوی عصب شناسی کوئین اسکوئر) گفت: “رژیم کتوژنیک به مدت 100 سال برای درمان صرع استفاده می شود و به کاهش حملات در کودکان و بزرگسالان کمک می کند.

“مدت هاست که تصور می شد رژیم غذایی به دلیل تولید کتون ** موثر است ، با این حال ما اکنون معتقدیم که افزایش سطح اسید چرب ، اسید دکانوئیک ، که توسط رژیم غذایی نیز تولید می شود ، می تواند اثرات ضد تشنج قدرتمندی را ایجاد کند.

در این مطالعه یک مکمل تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ​​(نوع چربی در رژیم غذایی) که به تازگی ساخته شده را ارزیابی کردند  که  طراحی شده برای افزایش سطح اسید دکانوئیک است و در عین حال باکاهش عوارض جانبی همراه است و خوش طعم تر نیز می باشد.

برای آزمایش امکان سنجی ، محققان می خواستند تحمل شرکت کنندگان (عوارض جانبی مانند نفخ یا گرفتگی عضلات) در برابر درمان ، قابل قبول بودن (طعم ، بافت ، طعم) و انطباق را بررسی کنند.

به عنوان نتایج ثانویه ، آنها همچنین فرکانس حملات صرع یا حوادث پاروکسیزم  و اینکه آیا تولید کتون کاهش یافته را کنترل کردند.

به طور کلی ، به 35 کودک (3 تا 18 ساله) مبتلا به صرع از نظر ژنتیکی و شناخته شده عدم پاسخگویی به داروها و به 26 بزرگسال مبتلا به صرع مقاوم به دارو *** (DRE) ، از مکمل های مایع K.Vita (نوشیدنی) استفاده شد ، همراه با وعده های غذایی گرفته شود. همچنین از آنها خواسته شد که غذاهای شیرین را از رژیم های غذایی خود محدود کنند.

این آزمایش با در نظر گرفتن تحمل افراد نسبت به درمان ، 12 هفته با درمان K.Vita به تدریج افزایش یافت.

در کل ، 23/35 (66٪) کودکان و 18/26 (69٪) بزرگسالان دوره آزمایشی را به پایان رساندند ، یعنی آنها در 12 هفته به مصرف K.Vita ادامه دادند. بی نظمی های دستگاه گوارش دلیل اصلی قطع مصرف بود و با گذشت زمان بروز آنها کاهش یافت.

بیش از سه چهارم شرکت کنندگان / مراقبان به طور مطلوبی در مورد ویژگی های حسی ، مانند طعم ، بافت و شکل ظاهری ، و سهولت استفاده گزارش داده اند.

از نظر نتایج ثانویه ، میانگین 50٪ کاهش در تشنج یا حوادث پاروکسیسم وجود دارد و کمتر از 10٪ از افراد رژیم غذایی کتونهای قابل توجهی تولید می کنند.

پروفسور واکر ، که همچنین یک مشاور مغز و اعصاب در بیمارستان ملی مغز و اعصاب و جراحی مغز و اعصاب است ، در مورد یافته ها اظهار داشت: “مطالعه ما شواهد اولیه در مورد تحمل و اثر بخشی یک مکمل غذایی جدید را در صرع های مقاوم به دارو در بزرگسالان ارائه می دهد.

“این همچنین یک رژیم غذایی جایگزین ، آزادتر ، برای کسانی که نمی توانند رژیم های کتوژنیک را تحمل کنند یا دسترسی ندارند ، ارائه می دهد.”

وی افزود: “در حالی که این مطالعه شامل بیماران کافی برای ارزیابی کامل اثرات مکمل در تشنج نبوده است ، جالب است که گزارش کنیم که پس از سه ماه درمان ، از نظر آماری کاهش قابل توجهی در تعداد تشنج در گروه وجود دارد.

“علاوه بر این ، سطح کتون بالا در بیش از 90٪ از شرکت کنندگان مشاهده نشد. این نشان می دهد که اثر رژیم غذایی از کتوز مستقل بود. این مهم است زیرا سطح بالای کتون در رژیم های کتوژنیک به عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت کمک می کند. “

محققان می گویند اکنون مطالعات بزرگتر و کنترل شده K.Vita برای تعیین صرع و شرایط دقیق در موثرترین مکمل مورد نیاز است.

یادداشت

* به طور سنتی تصور می شد که KD از طریق تجزیه چربی ها ، مانند گرسنگی ، از تشنج جلوگیری می کند. با این حال ، طی دهه گذشته ، محققان UCL و رویال هالوی ، دانشگاه لندن ، نشان داده اند که چربی های موجود در رژیم غذایی می توانند از تشنج جلوگیری کنند. این امر امکان ایجاد یک روش درمانی جدید برای صرع را فراهم کرده است که به رژیم غذایی دقیق بستگی ندارد. نقد و بررسی در Lancet Neurology منتشر شده است

** کتون ماده شیمیایی است که کبد هنگام تجزیه چربی ها تولید می کند. بدن از کتون برای انرژی به طور معمول در طول روزه داری ، دوره های طولانی ورزش یا زمانی که کربوهیدرات کافی وجود ندارد استفاده می کند.

K.Vita: a feasibility study of a blend of medium chain triglycerides to manage drug-resistant epilepsy” by Natasha Schoeler et al. Brain Communications,2021.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *